Over de Box

11. Gemeenschap versterken

Duurzame steden en menselijke nederzettingen creëren die inclusief, veilig en veerkrachtig zijn

Field in a box™ levert een breed scala aan oplossingen en mogelijkheden om leefomgevingen – van slums in steden tot afgelegen, geïsoleerde dorpjes – veiliger, duurzamer en veerkrachtiger te maken. Het draagt bij aan de economische, sociale, educatieve en medische infrastructuur. Het biedt een platform voor allerlei activiteiten voor alle inwoners van een gemeenschap, jong en oud, met als doel hen sterker te maken (‘empowerment’).

Het duurzame kunstgrassysteem is geschikt voor de beoefening van allerlei sporten. De verschillende systemen waaruit te kiezen valt, leveren allen een specifieke bijdrage aan een groenere en schonere wereld in de vorm van hergebruik van end-of-life materialen, vermindering van de CO2-uitstoot en ecologisch waterbeheer.

Rondom het veld is een hoogwaardig, gecoat hekwerksysteem aan te leggen, dat zorgt voor veiligheid en bescherming. Met digitaal bedrukte outdoordoeken kunnen het hekwerk, de container en de omgeving worden verfraaid. Sportveld en container kunnen worden voorzien van een overkapping die beschermt tegen UV-straling. Energiezuinige ledverlichting zorgt voor verlenging van de dag en daarmee voor meer levenskwaliteit. De verlichting betekent een enorme stimulans voor tal van sociale en economische activiteiten. Voorlichtings- en coachingsprogramma’s dragen bij aan de ontwikkeling en versterking (‘empowerment’) van mensen en gemeenschappen.

De installatie en het gebruik van het multifunctionele gemeenschapscentrum biedt voorts allerlei kansen op werk.

Kortom:

  • optimalisatie leer- en leefomgeving;
  • faciliteren breedtesport, talentontwikkeling, basis voor topsport;
  • hoogwaardige materialen, lange levensduur
  • ledverlichting als efficiënte en duurzame lichtbron;
  • communicatiedragers faciliteren open cultuur;
  • platform voor persoonlijke ontwikkeling en groepsdynamiek.