07 dec 2016

Opening van het Colourfield in India

Na een maand lang gewerkt te hebben aan de installatie van het sportveld in de Indiase hoofdstad New Delhi, is op 1 december 2016 het Colourfield geopend. Een ‘mini-sportarena’ met sportfaciliteiten, verlichting en schoon drinkwater. Bij deze feestelijke opening waren onder andere de Indiase minister van Jeugdzaken en Sport en andere bekende personen uit de Nederlandse sportwereld aanwezig zoals Frank Rijkaard, Floris Jan Bovelander en Johan Neeskens.

WAT iS HET COLOURFIELD?

Het Colourfield is een ‘mini-sportarena’ gelegen naast de hoofdingang van het Jawaharlal Nehru Stadion in hartje New Delhi, die voortkomt uit de Indiase behoefte om sport te professionaliseren. Het is een initiatief van Dutch Sports Infrastructure, onderdeel van het programma Partners for International Business (PIB). Bij het PIB-programma voor India zijn betrokken Amsterdam ArenA International, Philips Lighting, Pentair, SWD systems, Heras, TenCate / GreenFields, de KNVB en het architectenbureau Zwarts & Jansma.

Het voornaamste doel van deze ‘mini-sportarena’ is kinderen de mogelijkheid bieden om te sporten en hen te stimuleren om hun talenten en passies te ontwikkelen. Ook is het de bedoeling dat er allerlei sport- en spelactiviteiten worden georganiseerd om kinderen de mogelijkheid te geven om zich verder sportief te ontwikkelen, plezier te hebben en vrienden te kunnen maken. Tegelijkertijd, draagt het Colourfield naast het gebied van sport, ook op andere manieren bij aan het versterken van deze lokale Indiase gemeenschap.

De extra bijdrage van het colourfield naast het bieden van een sportfaciliteit

Zodra het donker wordt kan het sportveld worden verlicht met ter plaatse door zonnepanelen opgewekte zonne-energie. Ook kan regenwater worden opgevangen en gezuiverd door middel van het GreenSource™ watermanagementsysteem gelegen onder het veld. Dit biedt de lokale gemeenschap schoon drinkwater. De capaciteit van dit watermanagementsysteem onder het sportveld is circa 17 miljoen liter water op jaarbasis. Daarnaast is er rondom het veld stevig hekwerk geplaatst dat ervoor zorgt dat het hekwerk langer mee gaat en dus duurzaam is. Bovendien is het Colourfield samen met de lokale bevolking geïnstalleerd en gebouwd, hetgeen de werkgelegenheid en kennisoverdracht heeft bevorderd.

Het geïntegreerde systeem van dit Colourfield speelt tevens in op de 17 Sustainable Development Goals die zijn opgesteld door de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling. Zo biedt dit veld een bijdrage aan doelen als: schoon drinkwater en sanitatie, gezondheid van de mens, werkgelegenheid voor iedereen en schone energie.